/Alle voordelen van goed document management
Alle voordelen van goed document management

Alle voordelen van goed document management

Document management gaat om alles rondom het ordenen van documenten van het verspreiden ervan tot het vernietigen ervan. Dit is een enorm belangrijk werkproces en aan het hebben van goed document management zitten veel voordelen.

Een goed systeem

Een goed document management systeem moet van alles kunnen koppelen en ondersteunen. Het moet kunnen werken met het scannen van documenten en het printen, archiveren, verspreiden en vernietigen van documenten. Dat moet allemaal gebeuren op en manier waardoor relevante informatie voor alle gebruikers ten alle tijden makkelijk te vinden is. Gelukkig zijn hier een hoop document management systemen voor op de markt die hier erg goed in zijn.

Tijdwinst

Een van de grootste voordelen van een goed systeem is de tijdwinst die je hiermee kunt maken. Als alle medewerkers gemakkelijk bij de juiste informatie kunnen, kunnen ze sneller door. Daardoor wordt de service voor klanten ook een stuk sneller, waar de klant vast en zeker ook blij mee is.

Lagere kosten

Doordat documenten sneller en efficiënter gekoppeld kunnen worden aan projecten wordt het werkproces flexibeler en minder arbeidsintensief, wat zorgt voor een betere cashflow.

Goede interne en externe communicatie

Door het vergemakkelijken van het delen van informatie onderling zal zowel de interne als de externe communicatie verbeteren. Daarnaast geeft een goed systeem ook de mogelijkheid om tegelijk samen te werken in eenzelfde document. Het helpt dus ook bij het samenwerken binnen en tussen teams, wat vooral belangrijk is nu we nog steeds veel thuis werken.

Veiligheid

Een goed systeem biedt ook een hoop veiligheid. Je documenten staan allemaal veilig op een cloud service waar ze alleen toegankelijk zijn voor degene die hier toegang toe horen te hebben. Daarnaast kunnen er back-ups gemaakt worden van alle documenten waardoor je deze nooit kwijt raakt. Ook kunnen documenten die je wel kwijt wilt vernietigd zodat er geen onjuiste of gevoelige informatie rond blijft dwalen in het archief.