/De populairste rode wijnen

De populairste rode wijnen

Cabernet Sauvignon

De druif van de cabernet sauvignon heef een dikke schil, dit zorgt voor de kleur en de tannines van de wijn. De cabernet sauvignon is een stevige rode wijn. Dankzij de tannines kan deze wijn wel 10 jaar worden bewaard. De wijn wordt nog lekkerder als je ‘m combineert met de klassieke lamsbout met knoflook, rozemarijn en ansjovis.

Merlot

Merlot is een van de populairste rode wijnen ter wereld. De Merlot wijnen zijn zacht, vol fruit en romig. Vaak kan je bij Merlot tonen van framboos, mokka en vanille proeven. De zactheid en diversiteit aan smaken maakt het een heerlijke rode wijn die vooral erg lekker is bij pasta en rood vlees.

Malbec

Malbec is oorspronkelijk een Franse druifsoort, maar tegenwoordig is die vooral bekend in Argentinië. Argentinië produceert vandaag de dag 75% van alle malbec wijnen ter wereld. De Malbec staat dan ook bekend als de trots van Argentinië. De malbec wijn staat vooral bekend om zijn rokerige nasmaak en tonen van donker fruit. Deze wijn is het perfect voor bij steak, geroosterde groenten en geitenkaas.

Sangiovese

Sangiovese-wijnen zijn zacht, geurig, fruitig en meestal van hoge kwaliteit. Als de wijnmaker besluit de wijn op hout te laten rijpen, krijgt het subtiele karamel- en licht rokerige smaken. Sangiovese wijn is erg lekker bij diverse Italiaanse gerechten, zoals spaghetti bolognese of lasagne. De wijn gaat ook goed samen met gegrild vlees.

Primitivo

De primitivo druif groeit alleen in een van Italië haar zuidelijkste provincies, Puglia. Het is hier erg heet, maar daar kan deze druif uitstekend tegen. De primitivo wijn is donker van kleur en krachtig van smaak. De smaak bevat hinten van lichte kruidigheid en veel fruit, zoals bramen en aardbeien.

Zelf ervaren

Als je echt wilt weten welk van deze wijnen nou het lekkerst is zal je ze zelf moeten proeven. Bij Budgetwijnen kan je kiezen uit meer dan 900 rode wijnen voor een goede prijs.