/Denk je er aan een volle baard te laten staan?
volle baard

Denk je er aan een volle baard te laten staan?

Je hebt er vast wel eens over nagedacht hoe gezichtsbeharing jou zou staan. Maar omdat je niet zo goed weet wat en hoe, scheer je het toch maar gewoon af elke zoveel dagen. Baarden zijn over het algemeen mannelijk, authentiek en stralen een bepaalde volwassenheid uit. Je hebt voor een degelijke baard wel een stukje geduld nodig. Sommigen groeien een flinke bos binnen een dag of twee, anderen doen er een paar weken over. Hier kun je verder niet zoveel aan doen, maar blijf er gewoon aan werken tot je tevreden bent.

Laat het uitgroeien

Als je echt een degelijke baard wilt laten groeien, helpt het niet om het tussentijds teveel bij te scheren of te trimmen. Het zal er misschien niet altijd even strak uitzien, maar dit vormt deel van het geduld dat je nodig zult hebben. Je moet het tijd geven om te verdikken en voller te groeien. Maar als dit eenmaal is gebeurd, zal het een stuk simpeler en sneller gaan vanaf dat punt.

Heb geduld

Zorg dus dat je even door de irritaties heen kunt bijten. Als je baard kriebelt of jeukt, ga hem dan niet bijscheren, maar omarm de jeuk juist. Er zijn ook verschillende oliën en zepen die jouw huid hierbij helpen.

Weet wat je wilt

Er zijn best veel manieren om een baard uiteindelijk te stijlen. Wil je een volle bos? Wil je het uiterst strak? Wel of geen kaaklijn? Hoe zit het met de bakkebaarden? Dit komt allemaal neer op smaak, en zal je dus gericht uit moeten zoeken terwijl je jouw baard aan het uitgroeien bent. Als je namelijk je baard flink hebt uitgegroeid is hij klaar om getrimd te worden. Dit vergt onderhoud, maar dan heb je ook wat. Elke twee of drie dagen trim je het een beetje bij en vet je de baard in met baardolie. Dan blijft hij soepel en in vorm.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op mannenfocus.nl