/Ga op fietsvakantie in Frankrijk

Ga op fietsvakantie in Frankrijk

Waar vind je zo’n voortreffelijke keuken, zo’n rijke historie en zoveel prachtig natuurschoon als in la douce France? Niet voor niets is dit land voor veel mensen hun favoriete vakantiebestemming en leent het gevarieerde landschap in Frankrijk zich goed voor een fietsvakantie. Wil je dit jaar ook gaan fietsen in het zonovergoten vakantieland en ben je op zoek naar een mooie bestemming? Lees dan nog even verder, want in dit blog inspireren we je met verschillende fijne suggesties. Natuurlijk gaan we ook in op accommodaties waar je bent verzekerd van een comfortabel verblijf. Vanuit een luxe vakantiehuis in Frankrijk kun je iedere dag van je vakantie een dynamische fietstocht maken, of je je nu flink sportief wilt uitleven of meer een recreatieve fietser bent.

Fietsroutes van het Office du Tourisme

Het is een aanrader om voordat je aan een fietstocht begint, langs te gaan bij een lokaal Office du Tourisme waar ze je graag adviseren. Je mag er voor een klein bedrag of zelfs gratis allerlei leuke fietsroutes meenemen. Je bent ervan verzekerd dat je op allerlei bijzondere plekken komt als je gaat fietsen. Het is elke keer weer een verrassing waar je terecht komt. Bovendien biedt het maken van fietstochten dé manier om het land eens op een andere manier te leren kennen. Natuurlijk zijn de kustgebieden graag bezochte spots, waar je je fiets kunt parkeren om te zonnen op het strand of om te gaan flaneren over de boulevard. Maar Frankrijk biedt ook voor de doorgewinterde fietser eindeloos veel fietsplezier. Voor mountainbikers zijn bijvoorbeeld de heuvelgebieden ideaal. 

Fietstocht door de wijngaarden 

‘s Zomers is het een fantastisch gezicht om de druiventrossen te zien groeien in de uitgestrekte wijngaarden die wereldberoemd zijn. Als je een liefhebber bent van de godennectar moet je zeker een keer zien hoe de wijnstokken in kaarsrechte lijnen op het land staan. Wist je dat er schitterende fietspaden zijn die dwars door de wijnstreken lopen? Als je hier in de zomermaanden gaat fietsen, kun je zien hoe de druiven hun groene, paarse en blauwe kleuren krijgen. Geef je de voorkeur aan vakantie in de herfst? Ook dan is het absoluut de moeite waard om een wijnstreek aan te bezoeken voor een fietsvakantie, want dan worden de druiven geoogst. Dit zorgt niet alleen voor een onvergetelijk mooi schouwspel, maar bezorgt sommige voorbijgangers ook actieve momenten. Waar de druiven van veel wijnboeren inmiddels machinaal worden geoogst, gebeurt dit bij sommige wijnhuizen nog met de hand. Als je wilt, mag je daar een handje bij helpen. 

Ontspannen in een luxe vakantiehuis in Frankrijk 

Hoe graag je ook fietst en van de omgeving geniet, gaat er op een gegeven moment niets boven ontspannen. Bij voorkeur doe je dat bij je eigen comfortabele vakantiehuis. Wil je een huis op een luxe vakantiepark in de Provence, de Dordogne – Lot, de Aquitaine – Gironde, de Poitou-Charentes of de Languedoc huren? Een gerenommeerde keten met vakantieparken biedt je volop mogelijkheden in deze prachtige departementen in het midden en het zuiden van Frankrijk. Beginnen de vakantieplannen al helemaal te kriebelen? Wacht dan niet langer met boeken, want de vakantievilla’s van deze keten zijn razend populair.