/Geniet deze lente van makkelijke en koolhydraatarme recepten

Geniet deze lente van makkelijke en koolhydraatarme recepten

Het voorjaar is officieel van start gegaan en we hebben al vaak kunnen genieten van zonnige dagen. Grote kans dat jij in deze periode van het jaar ook in een speciale lente-modus leeft, waarbij je lekker veel buiten bent en kiest voor makkelijke en lekkere maaltijden. Wil je dit voorjaar ook een beetje om de kilo’s denken of houd je er een sportieve lifestyle op na? Dan inspireren we je in dit blog graag met koolhydraatarme recepten, zoals het recept voor courgettesoep. Als het buiten warmer wordt, blijft de soeppan bij veel mensen in de kast staan en dat is jammer. Ook bij warmer weer kun je prima soep eten. Wist je dat een kop verse groentesoep boordevol vitaminen zit en een bron van energie is? Daarnaast is soep eten de perfecte manier om mensen die geen groentefans zijn toch aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te helpen.  

Eindeloos variëren met courgettesoep 

Surf naar de website van de populaire kookblog Brenda Kookt als je op zoek bent naar recepten voor courgettesoep met een twist. Zij heeft makkelijke manieren bedacht om courgettesoep lekker op te ‘spicen’ met de gedachte dat sommige mensen deze groentesoep een beetje saai vinden. Wat prettig is bij het bereiden van deze recepten, is dat bijvoorbeeld de variant met champignons al in twintig minuten op tafel kan staan. Wil je jouw courgettesoep lekker romig maken? Bereid de soep dan met slagroom of kookroom. Voor visliefhebbers is de courgettesoep met salie en coquille een aanrader. Ben je een echte vleeseter? Voeg dan krokant gebakken spekjes toe. Tafelaars met een vegetarische eetstijl kunnen deze toevoegingen natuurlijk weglaten. Wil je de volgende dag bij de lunch nog een kommetje nemen? Maak dan een extra grote pan. 

Verantwoord genieten 

Heb je de smaak flink te pakken en wil je naast een smaakvolle courgettesoep nog meer lekkere en koolhydraatarme recepten bereiden? Op de veelzijdige kookblog vind je nog veel meer inspiratie. Ook brengen we nog even onder de aandacht waarom het goed is om zo nu en dan koolhydraatarm te eten. De ingrediënten in koolhydraatarme recepten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je minder de behoefte hebt om te snacken omdat je langer een verzadigd gevoel hebt. Koolhydraten zijn vezels, suikers en zetmeel en komen voor in broodproducten, aardappelproducten, mie, witte pasta, rijst en producten met toegevoegde suikers zoals snoep, taart, frisdranken en koek. Als je koolhydraatarme recepten bereidt, laat je deze producten weg en vervang je die door eiwitten zoals vis en vlees. 

Wij zijn fan van de bloemkoolpuree met spek en kaas, de courgette-lasagne, de boerenkoolstamppot met pompoen, de courgette met broccoli en zalm en de bloemkool-nasi. Met welke overheerlijke, koolhydraatarme recepten maak jij er een mooi voorjaar van?