/Geniet in de zomer van lichte maaltijden

Geniet in de zomer van lichte maaltijden

Op warme zomerdagen heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Bovendien wordt het met uitgebreid koken alleen nog maar warmer in huis. Daarnaast heb je vaak ook geen zin in echt een hele uitgebreide wat zwaardere maaltijd. Maar kies je liever voor wat lichte maaltijden zoals bijvoorbeeld een courgettesoep of een heerlijke fruitsalade. We geven je hieronder graag wat tips om te kunnen genieten van heerlijke lichte maaltijden in de zomer.

Een heerlijke maaltijdsalade

Een maaltijdsalade heb je heel snel gemaakt maar is wel een heerlijk voedende en gezonde lichte maaltijd. Als basis neem je sla zoals bijvoorbeeld eikenblad, rucola of kropsla. Dit vul je verder aan met wat groente zoals wortel, radijs, komkommer courgette, tomaat en paprika. Verder kan je er nog wat pijnboompitten of croutons aan toevoegen. Ook stukjes koude kip, zalm of wat feta blokjes passen er goed bij. Je kan hier echt je eigen creativiteit in kwijt. Tenslotte doe je er nog een heerlijke dressing over en dit lichte zomerse gerecht is klaar.

Pastasalade

Penne, macaroni of een andere pastasoort zijn uitermate geschikt om een lekkere koude pastasalade van te maken. Voeg er wat stukjes kip of zalm bij of maak een vegetarische salade met bijvoorbeeld mozzarella. Uiteraard mogen groente niet ontbreken stukjes paprika, champignons of wat blaadjes spinazie passen er perfect bij.

Een licht zomerse soep

In de zomer zit je niet te wachten op van die stevig gevulde maaltijdsoepen zoals minestrone of erwtensoep. Maar een echt zomerse lichte soep is wel geschikt om in de zomer te eten. Een voorbeeld van een lichte soep is courgettesoep. Heel eenvoudig te maken en je kan er ook nog van alles aan toevoegen. Doe er bijvoorbeeld wat crème fraiche doorheen voor een wat meer romige soep of een paar heel fijngesneden stukjes zalm voor een net iets andere smaak.

Lekker frisse fruitsalade

Naast de pasta en maaltijd salade kan je met fruit ook een heerlijke frisse salade maken. Ook dit is een uitstekende lichte maaltijd in de zomer. Kies verschillende soorten fruit. Meloen, ananas, banaan kersen, aardbeien, kiwi en appel. Het maakt niet uit welk fruit je kiest. Het fruit wat je hebt uitgekozen maak je schoon en als het nodig is schil je het en haal je de pitten eruit. Snijd alles in kleine stukjes en schep het lekker door elkaar. Zo heb je een heerlijk verfrissende fruitsalade die heel lekker is als lichte maaltijd op een warme zomerdag.