/Grootste voordelen aan houten huizen

Grootste voordelen aan houten huizen

Met de groeiende vraag naar houten huizen komen natuurlijk ook vragen. Waarom is hout beter? Wat zijn de voordelen van hout? Wij werken nu al een lange tijd met dit materiaal en vertellen u graag alles wat we weten. Helaas is daar niet de tijd of interesse voor, wel willen we u graag de grootste voordelen van een houten huis vertellen. Of dit nu een vakantiehuis of een tuinhuisje is. Het kan ook een kantoor op blokhut zijn. Deze  onderstaande voordelen hebben alle gebouwen met elkaar gemeen. Gezien hout een veel gebruikt materiaal is zult u sommige van deze voordelen herkennen. 

Natuurlijke voordelen

Hout is een natuurproduct en daarvoor genereert het ook natuurlijke stoffen die in een stenen huis ontbreken. Hout wordt snel warm en verwarmt daarom gemakkelijk uw hele houten huis. Vaak is er weinig tot geen isolatie nodig in een houten huis omdat deze van zichzelf snel warm wordt en warm blijft zolang u binnen bent. Dan hoor ik u denken: hout is toch helemaal niet goed voor het milieu om te gebruiken? Juist wel! Door houten huizen te bouwen geven we terug aan de natuur. We hoeven geen chemische middelen te gebruiken om het te bouwen en hoeven geen chemische producten te gebruiken om het in takt te houden. Het hout wordt bewerkt en klaargestoomd voor ieder weer. Hierdoor is uw huis geschikt tegen regen en kou. De binnenkant blijft lekker warm zonder de muren vol te stoppen met verschillende stoffen. Hout is een herbruikbaar product en daarom makkelijk te vervangen en aan te passen. Tuinhuizen en blokhutten spreken redelijk voor zich maar soms wilt u toch net iets anders. Als u deze maakt van hout is dit erg makkelijk aan te passen. Met licht gereedschap kunt u dit zelfs zelf aanpassen. 

Levensduur

De levensduur van houten huizen is aanzienlijk lang, als u elk jaar onderhoud pleegt aan uw huis gaat uw eigen houten huis voor eeuwig mee. Mocht er iets kapot gaan is dit gemakkelijk te vervangen waardoor uw huisje voor eeuwig mee kan. Het oude hout kan dan weer hergebruikt worden in kastjes en kleinere voorwerpen. Wij gebruiken ieder stukje hout en gooien niks weg. Een voordeel aan het bouwen met hout is dat u alles zo kan ontworpen als u zelf wilt. Door de mogelijkheden van hout zijn veel wensen waar te maken. Kom met ons in gesprek en kom erachter wat er mogelijk is voor uw eigen houten huis. We hebben ook basis modellen waar u uw eigen gedachte op los kunt laten gaan. Door de makkelijke bouw setjes kunnen we gemakkelijk aanpassingen doen om zo uw unieke houten huis te creëren. Samen met u kijken we naar wat kan en wat echt in het huis verwerkt moet worden. Ook kijken we naar hoe we samen kunnen het hout zo goed mogelijk kunnen gebruiken zodat er niks verloren gaat en u het meest groene houten huisje krijgt dat er is. Wij helpen graag het milieu door iets terug te geven.