/Hoe installeer je een schaduwdoek?

Hoe installeer je een schaduwdoek?

Voordat u met de installatie begint, is het erg belangrijk dat u de meest geschikte locatie voor uw schaduwdoek (en) in overweging neemt, rekening houdend met de onderstaande factoren. We hebben een instructie gemaakt die je helpt bij het installeren van je schaduwdoek.

Voordat u met de installatie begint, is het erg belangrijk dat u de meest geschikte locatie voor uw schaduwdoek in overweging neemt, rekening houdend met het volgende:

  • Grootte van het schaduwdoek 
  • Sterkte van bestaande constructies die bedoeld zijn als ankerpunten
  • Mogelijkheid om bevestigingspalen in te voegen
  • Locatie van barbecues
  • Zon richting etc.

Installatietips

Voordat je start

Er zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden voordat u aan de slag gaat. Laten we kijken!

  • De juiste bevestigingspunten bepalen

Nadat u de locatie voor uw schaduwdoek heeft geïdentificeerd, is het belangrijk om de meest geschikte bevestigingspunten voor de hoeken te bepalen. Sommige van deze bevestigingspunten kunnen al bestaan, b.v. pergola / zonnedek, grote boom, hekpaal of fascia. Ook is het mogelijk om een pergola met doek te kopen.

Deze fase van de installatie is van cruciaal belang. U moet ervoor zorgen dat alle bevestigingspunten structureel gezond zijn en bij twijfel onafhankelijk advies inwinnen van een bouwer of ingenieur.

Voorafgaand aan de installatie dient u bij de lokale autoriteiten te informeren naar eventuele relevante bouwvoorschriften.

Bevestigingsaccessoires selecteren

Er is een uitgebreid assortiment bevestigingsaccessoires beschikbaar om u te helpen uw schaduwdoek vast te zetten. Deze accessoires zijn direct verkrijgbaar bij uw normale schaduwdoeken leverancier.

  • Touw / ketting – om uw schaduwdoek indien nodig naar een bevestigingspunt te verlengen.
  • Kies de bevestigingsaccessoires die het beste bij uw eigen installatie passen.
  • Bevestigen aan bestaande steunen.

Installatie

Sluit bevestigingsaccessoires indien nodig aan op montagepunten. Zorg ervoor dat alle verbindingen naar het midden van het zeil zijn gericht en stevig zijn vastgemaakt. Controleer nogmaals of alle bevestigingspunten stevig zijn. Leg je schaduwdoek neer en begin met de installatie.

Spanning

Gebruik de geselecteerde bevestigingsaccessoires om de hoeken van het schaduwdoek met de bevestigingspunten te verbinden.

Verbind alle punten, indien nodig met behulp van een ratelspanner om een ​​grotere hefboomwerking te verkrijgen. Stop met spannen wanneer het schaduwdoek stijf is met weinig of geen kreukels. VOORZICHTIG: Overbelast niet. Indien nodig periodiek opnieuw spannen.

Waarschuwing

Uw schaduwdoek op maat is ontworpen om uv-bescherming en comfort te bieden in woonomgevingen. Zorg er bij het selecteren van de positie voor uw schaduwdoek voor dat alle bevestigingspunten structureel gezond zijn en dat de bevestigingen stevig zijn bevestigd. Inspecteer regelmatig. Raadpleeg voorafgaand aan de installatie uw gemeente voor bouwvoorschriften die in uw regio van toepassing kunnen zijn. Blootstelling aan bepaalde chemicaliën, bijvoorbeeld chloor, kan leiden tot voortijdige afbraak van de stof.

Zorg dat er geen vuur of open vuur in de buurt van de stof is. Gebruik uw barbecue niet onder de schaduwstructuur.