/Hoe schilder je het beste de buitenkant van je huis?

Hoe schilder je het beste de buitenkant van je huis?

Het schilderwerk aan de buitenkant van je huis is belangrijk om het oppervlak te beschermen tegen weersomstandigheden. Met een juiste beschermlaag zal er minder schade ontstaan. Het is dus belangrijk om het buitenschilderwerk goed en tijdig te doen. In deze blog hebben we een aantal tips op een rijtje gezet over hoe je het beste buiten kunt schilderen.

Omstandigheden

Het grote verschil tussen binnen en buiten verven zijn de omstandigheden. Buiten zijn er veel meer factoren waarop gelet moet worden. Zo is het weer een van die factoren. Een veelgemaakte fout is dat er tijdens nat of koud weer geschilderd wordt. Hierdoor kan de verf bevriezen of niet goed opdrogen. Ook moet het niet te warm zijn, want dan de droogt de verf te snel op en heb je geen tijd om druppels en strepen te herstellen. De ideale temperatuur ligt rond de 20 graden, maar je kan al buiten verven vanaf 5 graden.

Schoonmaken

Een andere fout die veel gemaakt wordt is dat het oude schilderwerk niet goed schoongemaakt is. Het is belangrijk dat het oppervlak wat je gaat schilderen goed schoongemaakt is. Hierdoor is de kans op strepen en vegen kleiner. Als eerste is het belangrijk om de muur goed schoon te maken met verfreiniger. Op de muur zitten namelijk allemaal roetdeeltjes die via de regen op het verfwerk neerkomen. Als de muur goed schoongemaakt is kun je beginnen met schuren. Hierdoor krijg je een egaal oppervlak en dit zorgt ervoor dat de verf beter verdeeld wordt. Daarnaast blijft de verf beter zitten, omdat het schuren ervoor zorgt dat er kleine scheurtjes in het oppervlak komen.

Verfsoort

Het oppervlak aan de buitenkant moet tegen meer dingen beschermd worden dan binnen. Voor het verven van de kozijnen buiten kun je dus niet dezelfde verf gebruiken als de kozijnen binnen. Er zijn verschillende soorten verf die geschikt zijn voor buiten, zoals Sigma Allure Gloss. Dit is een zeer duurzame lakverf in hoogglans en kan op ieder moment van het jaar gebruikt worden door de speciale 4-seizoenenonderhoud. Daarnaast is het door de speciale 4-seizoenenonderhoud goed bestand tegen alle weersomstandigheden.