/Hoe voorkom je rimpels?

Hoe voorkom je rimpels?

Iedereen wordt ouder en daar horen ook nieuwe fases bij. Rimpels is een onderdeel hiervan. Het ontstaat namelijk doordat de huid minder collageen aanmaakt waardoor de huid minder elastisch wordt en dit gebeurt wanneer je ouder wordt. Hierdoor wordt de huid eigenlijk dunner en bij de meest dunne plekken zie je als eerst de veroudering. Bij de een zijn rimpels eerder zichtbaar dan bij de ander en de een krijgt ze ook sneller dan de ander. Maar hoe kun je rimpels voorkomen?

Zo min mogelijk zon

Zon is natuurlijk goed voor je lichaam hierdoor krijg je namelijk vitamine d binnen maar teveel zon is ook niet goed. Hetzelfde geldt voor rimpels. Wanneer je heel veel in de zon kijkt moet je heel veel kracht zetten om goed te kunnen zien. Hierdoor gebruik je je spieren heel erg veel en ontstaan er rimpels rondom je ogen. Een tip hiervoor is om vaak een zonnebril te dragen aangezien je dan niet zoveel moeite hoeft te doen om gewoon te kijken. Daarnaast moet je je ook goed insmeren op je voorhoofd zodat je ook hier rimpelvorming voorkomt.

Botox behandeling

Daarnaast kan je je rimpels ook wel laten wegwerken d.m.v. een botox behandeling. Er zijn verschillende soorten rimpels en bij mimische rimpels kan botox een goede uitkomst bieden. Botox zorgt er namelijk voor dat de voorhoofdspieren ontspannen waardoor de rimpels niet opvallen.

De juiste voeding

Ook voeding heeft deels te maken met rimpels die ontstaan. Het is wel belangrijk dat je een combinatie maakt van verschillende dingen om rimpels te voorkomen want alleen met voeding zal je niet veel verschil merken. Drink bijvoorbeeld elke dag genoeg water, eet fruit etc. In deze voedingsstoffen zitten veel antioxidanten die ervoor zorgen dat je beschermt blijft tegen radicalen.

Rimpel producten

Ten slotte zijn er ook genoeg rimpel producten die verkocht worden bij drogisterijen. Deze zijn vaak te koop in de vorm van een vloeistof dus bijvoorbeeld als crème. Er zijn ontzettend veel merken die dit soort producten verkopen denk hierbij aan Missha, Nivea, Cosrx etc. Een goede crème zorgt er namelijk voor dat je huid hydrateert daarnaast heeft zo’n zalfje vaak goede stoffen voor je huid.