/Huidverzorgingstips voor heren

Huidverzorgingstips voor heren

Als het gaat om huidverzorging mannen, hebben mannen het traditioneel simpel gehouden. Meer mannen streven nu echter naar een gezondere, jonger uitziende huid, waardoor het een goed moment wordt voor mannen om hun huidverzorgingsroutine te evalueren en meer te leren over hoe ze voor het grootste orgaan van hun lichaam moeten zorgen. Hoewel er belangrijke verschillen zijn tussen de huid van mannen en vrouwen – de huid van mannen is bijvoorbeeld dikker dan die van vrouwen – blijven de basiselementen van een effectief huidverzorgingsplan hetzelfde.

Ten eerste is het belangrijk dat iedereen, inclusief mannen, hun huidtype identificeert en begrijpt:

  • Een gevoelige huid kan prikken of verbranden na gebruik van het product
  • Normale huid is helder en niet gevoelig
  • Een droge huid is schilferig, jeukerig of ruw
  • Een vette huid is glanzend en vettig
  • De gecombineerde huid is in sommige gebieden droog en in andere vettig

Als u uw huidtype begrijpt, leert u hoe u voor uw huid kunt zorgen en huidverzorgingsproducten kunt selecteren die bij u passen.

Om mannen te helpen gezonde huidverzorgingsroutines te ontwikkelen, bevelen dermatologen de volgende tips aan:

Bekijk de  product labels en ingrediënten

De huidverzorgingsproducten die u kiest, zijn afhankelijk van uw huidtype. Als je een acne-gevoelige huid hebt, zoek dan naar reinigingsmiddelen en vocht inbrengende crèmes met de tekst ‘olievrij’ of ‘niet-comedogeen’, omdat deze je poriën niet verstoppen. Als u een gevoelige huid heeft, gebruik dan milde, “geurvrije” producten, omdat producten met geurstoffen de huid geïrriteerd en droog kunnen maken. Pas echter op voor producten met het label “ongeparfumeerd”, aangezien veel van deze maskerende geuren bevatten die uw huid nog steeds kunnen irriteren.

Was je gezicht dagelijks en na het sporten. Omdat gewone zeep vaak agressieve ingrediënten bevat die op de huid kunnen uitdrogen, was je je gezicht met een milde gezichtsreiniger en lauw – niet heet – water.

Let op je scheertechniek

Voor sommige mannen kunnen scheermessen met meerdere mesjes te goed werken of te dicht op je huid scheren. Als u vaak scheerbultjes, brandwonden of ingegroeide haartjes ervaart, gebruik dan een scheermesje met één of twee messen en rek uw huid niet strak tijdens het scheren. Maak je huid en haar nat voordat je je scheert om het te verzachten. Gebruik een vocht inbrengende scheerschuim en scheer in de richting van de haargroei. Spoel na elke beweging van het scheermes en vervang je mes na vijf tot zeven scheerbeurten om irritatie te minimaliseren.

Dagelijks hydrateren

Moisturizer werkt door water in uw huid op te vangen, wat kan helpen om fijne lijntjes te verminderen en uw huid er helderder en jonger uit te laten zien.  Een goede moisturizer is van het merk Sa.al&co. Breng voor het beste resultaat een vochtinbrengende crème aan op uw gezicht en lichaam onmiddellijk na het baden, douchen of scheren terwijl de huid nog vochtig is.

Controleer je huid regelmatig

Nieuwe vlekken of moedervlekken die jeuken, bloeden of van kleur veranderen, zijn vaak vroege waarschuwingssignalen van huidkanker. Als u verdachte plekken opmerkt, maak dan een afspraak met een dermatoloog. Mannen ouder dan 50 hebben een hoger risico op het ontwikkelen van melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker, dan de algemene bevolking. Als huidkanker echter vroeg wordt opgemerkt, is het zeer goed te behandelen.

Draag zonnebrandcrème buitenshuis

Om zonneschade te voorkomen die kan leiden tot rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker, brengt u voordat u naar buiten gaat zonnebrandcrème aan op alle blootgestelde delen van de huid, inclusief uw hoofdhuid, oren, nek en lippen. Gebruik voor de beste bescherming een breedspectrum, waterbestendig zonnescherm met een SPF van 30 of hoger en breng het elke twee uur opnieuw aan of onmiddellijk na het zwemmen of zweten. Je kunt je huid ook beschermen door schaduw te zoeken en beschermende kleding te dragen, waaronder zonnebrillen met UV-bescherming en hoeden met brede randen.

De huid van elke man is anders en er is geen “one size fits all” -benadering van huidverzorging. Als je niet zeker weet welk huidtype je hebt, of als je vragen hebt over hoe je je huid moet verzorgen, ga dan naar een gecertificeerde dermatoloog.