/Maak jouw eigen ultieme mancave!

Maak jouw eigen ultieme mancave!

Iedere man verdiend een plek waarin hij zichzelf even terug kan trekken van het hectische gezinsleven. Juist, een mancave is voor iedere man de perfecte oplossing, maar hoe zorg je dat jij als man nu de perfecte plek voor jezelf bouwt. Allereerst moet je bepalen wat je er allemaal precies in wilt hebben staan en hoe het eruit moet komen te zien. Afhankelijk van je persoonlijke interesses kun je verschillende meubels voor in je mancave gemakkelijk zelf maken. Of je nu van darten, gamen, poolen of films houdt, er is voor elke activiteit wel iets dat je kunt maken om de ruimte in je bijzondere plek optimaal te benutten. Kijk naar hetgeen dat je kwijt kunt en naar welke tools en machines je nodig hebt om het makkelijk te kunnen maken.

Jouw territorium

Er is natuurlijk niet een specifiek receptuur voor het maken van jouw mancave. Een mancave zou los van de middelen die je er graag in wilt zetten, ook een geheel eigen beleving moeten hebben. Zo zorg je ervoor dat de mancave ook echt van jouw territorium is. Er zijn een aantal dingen buiten je eigen interesses waarop je natuurlijk moet letten, maar deze kun je gemakkelijk verdraaien in een geheel eigen design. Wanneer je plek hebt voor een bar, dan kun je deze natuurlijk niet missen. Een bar zorgt ervoor dat niet alleen jij maar ook je beste vrienden gezellig langs komen voor een borrel na een drukke werkdag.

Maak je mancave

Je kunt zonder al te veel moeite gemakkelijk een bar maken, deze moet er natuurlijk strak uit zien want dit is misschien het belangrijkste aspect van je mencave. Ben je echt een topper in bouwen of klussen, dan kun je natuurlijk gemakkelijk zelf het hout zagen en bewerken. Voor sommige mannen is het toch wat gemakkelijker om met wat grovere tools te komen, om een hoop splinters en sneetjes in de vingers te voorkomen. Met een zaagmachine van Makita kun je gemakkelijk al je planken in het juiste formaat snijden. Met dit gereedschap kost het vrij weinig moeite om de planken er perfect recht afgezaagd uit te laten zien. Om een scheve bar te voorkomen is het wel handig om wel het nodige meetwerk uit te voeren. Let daarnaast op dat je genoeg ruimte over houdt voor het plaatsen van een koeling onder de bar, bier moet natuurlijk wel koud zijn.

Stevig ontwerp

Naast de bar zou je eventueel een aantal krukken kunnen plaatsen, ook deze kun je als je handig bent gemakkelijk zelf maken. Ben je iets minder handig dan kun je ook kiezen voor een grote bank waar je met zijn allen op kunt zitten. Deze optie is iets gemakkelijker te ontwerpen en kun je gemakkelijk aansterken. Op internet zijn verschillende banken te vinden die je zelf gemakkelijk kunt maken. Houdt rekening met je materiaal want je zit met een aantal man op een bank, zorg er dus voor dat hij wel wat gewicht kan houden. Om hem eventueel wat aan te sterken zou je hem aan een muur of bij uitzondering aan de vloer met de juiste gereedschappen en tools vast kunnen monteren. Op die manier creëer je extra stabiliteit voor de bank

Juiste materiaal

Je kunt zo gemakkelijk een aantal meubels voor jezelf maken, het is een stuk goedkoper en leuker om alles zelf te maken. Op die manier beschik je over een unieke mancave die niet iedereen zomaar eventjes na maakt. Zorg wel altijd dat je met de juiste machines, tools, bescherming of gereedschappen werkt. Zo voorkom je verwondingen en houdt je je materiaal ook netjes. Het zou zonde zijn als je op zoek moet naar nieuw materiaal door onzorgvuldig werk.

Inrichten

Ben je klaar? Dan is het natuurlijk tijd om in te richten. Leg het bier koud, hang je dartbord op en sluit je playstation aan. Wat het ook is, je mancave is een middel om gemakkelijk even snel iets in te kunnen doen. Zorg er dus voor dat er genoeg verschillende mogelijkheden liggen om even snel naartoe te grijpen. Misschien hang je hem aan het einde van dit traject wel vol met verschillende gereedschappen of tools en heb je er een nieuwe hobby bij!

Lees ook eens onze blog voor een ultiem goede borrel in jouw mancave! Voor andere handige woontips kijk je op huistrend.nl