/Motivatie vinden om fit te blijven? 3 tips
gemotiveerd fit blijven

Motivatie vinden om fit te blijven? 3 tips

Een fit lichaam en een sportieve leefstijl is iets waar we allemaal wel eens aan denken. Voor sommigen zal dit een makkelijk doel zijn, maar het is ook mogelijk dat je moeite hebt met dit te bereiken. Het vergt namelijk flink wat focus, concentratie en misschien wel het belangrijkst, motivatie. Hoe zorg je er dus voor dat je de motivatie vast houd en niet te snel opgeeft op je doel?

Consistentie en gewoontes

Een van de belangrijkste aspecten van een sportieve leefstijl en dus een fit lichaam is dat je consistentie in je leven brengt. Maak een sportschema, bijvoorbeeld elke maandagavond hardlopen en elke zaterdag zwemmen, en houd je hier aan. Het is belangrijk dat je nooit van dit schema afwijkt. Het moet een gewoonte worden, zodat je het niet meer ziet als een afspraak maar gewoon als een ‘ding’, net als dat jij aspecten als douchen, eten en werken in jouw vaste schema hebt zitten en er niet meer over nadenkt voordat je ze doet.

Heb er plezier in

Misschien voor de hand liggend, maar veel mensen verliezen de motivatie omdat ze iets doen wat ze niet leuk vinden. Sporten kan op vrijwel elke manier die je kunt bedenken, en dus geen reden om je te gaan vervelen. Vind je het maar niks om hard te lopen? Probeer het op te fleuren met een goed muziekalbum of audioboek. Nog steeds niets? Doe dan iets anders, bijvoorbeeld squashen of voetballen. Geef niet op voordat je een minstens een handvol opties hebt geprobeerd.

Individueel of in teamverband?

Dit kan heel veel verschil maken. Vind je het lastig om na je werk jezelf naar de sportschool te sleuren? Andere mensen waar je samen mee sport kunnen je daar flink bij helpen. Je gaat het sporten dan minder zien als een uurtje jezelf uitputten, en meer als een uitje met vrienden. Dit kan net de boost geven die je nodig zult hebben.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op goede-voeding.nl