/Ooit een BMX willen bezitten?

Ooit een BMX willen bezitten?

Wil je jouw eerste BMX kopen of heb je er ooit een of meerdere gehad en wil je iets nieuws? Laat je niet stoppen in jouw BMX interesse en leer vooral bij over deze sport. Het is een zware en intensieve sport maar dat is het zeker waard! Houd er wel rekening mee dat je leert door vallen en opstaan maar dat is zeker geen rede om het niet te doen. Integendeel, iedere keer dat je weer opstaat na het vallen weet je dat je de sport beter beheerst en weer een keer minder zult vallen. Een flinke smak tegen de grond hoeft ook geen pijn te doen, als je maar de juiste bescherming hebt. Denk maar aan het beschermen van je body, knieën en schouders. Uiteraard mag je ook geen helm vergeten. Het hoofd is het belangrijkste deel van je lichaam, dus een goede bescherming hiervoor is noodzakelijk.

Welke BMX past het beste bij u?

Je hebt verschillende fietsen binnen de BMX sport. Wil je zelf liefst de freestyle versie van het BMX’en beheersen of ge je toch voor de fietscross? Dat is een eerste keuze die je moet maken. Daarnaast is het belangrijk als je bijvoorbeeld voor de freestyle gaat dat je weet waar je vooral op wil focussen. Op welk onderdeel binnen freestyle je gaat en welke trucks je vooral wilt gaan uitoefenen. Binnen de fietscross heb je ook verschillende fietsen. Informeer je online of in een BMX shop België, bij BMX-shoponline.be kan je zowel online als in de winkel terecht.

Welke bescherming bestaat er?

Met een te hoog zelfvertrouwen denk je vaak dat je geen bescherming nodig hebt. Als je voor het eerst op een BMX kruipt, denk je vaak dat je wel kunt fietsen en is bescherming misschien niet zo elegant. Iedereen moet echter de juiste bescherming dragen, zowel een beginner die nog nooit op een BMX heeft gezeten als een prof. Kies zorgvuldig uw bescherming zoals een helm maar ook kniebeschermers, een harnas om het lichaam te beschermen en een berscherming voor de schouders. Denk aan je lichaam en houdt het in tact zodat je nog langer van de sport kan genieten.