/Opties voor seniorbedden

Opties voor seniorbedden

Senioren hebben net zoveel slaap nodig als jongere volwassenen. Dit betekent dat je elke nacht tussen de zeven en negen uur slaap krijgt. Als een senior zich echter ongemakkelijk voelt vanwege een ongepast bed, kan dit onmogelijk blijken te zijn. Een gebrek aan goede slaap kan tot verschillende problemen leiden, waaronder ziekten, geheugenproblemen en chronische pijn. Leren welke soorten bedden het beste zijn voor seniore, kan ouderen helpen een goede nachtrust te krijgen.

Matras voor seniorenbedden

Het kiezen van het juiste matras is iets waar mensen van elke leeftijd mee worstelen, omdat er zoveel opties zijn. Welke is de juiste – een extra stevige, donzige, verstelbare of pillow-top matras? Bovenop die opties zijn er verstelbare en niet-verstelbare matrassen. Het juiste matras voor ouderen en elke volwassene trouwens is er een die de wervelkolom goed ondersteunt. Het moet ook de schouders, het hoofd en de heupen ondersteunen. Een stevig matras kan te veel druk uitoefen op die delen van het lichaam, wat chronische pijn en verkeerde uitlijning kan veroorzaken. Aan de andere kant zal een te zacht matras onvoldoende ondersteuning bieden. Het vinden van de middenmaat is noodzakelijk voor een goede nachtrust.

Is het tijd voor een ziekenhuisbed?

Als de mobilietit van een oudere geliefde beperkt is of de persoon een hospice is geplaatst om comfortabel te blijven tijdens de laatste levensfasen, is een ziekenhuisbed meestal de beste optie. Dit bed biedt het comfort dat de patiént nodig heeft, omdat het zich aanpast. Maar als dit niet het geval is, is een seniorenbed een goede uitkomst. Het is niet zomaar nodig om een ziekenhuisbed te regelen dus de eerste optie is altijd voor het kijken van een seniorenbed, maar wanneer er meer kwaaltjes optreden en er een regelmatig bezoek aan het ziekenhuis wordt gebracht, is het een ander verhaal.

Bedrails zijn soms nodig

Niemand wil nadenken over iemand die het belangrijk vindt om ‘vast’ te zitten in bed. Soms zijn bedrails echter noodzakelijk voor de veiligheid van een senior. Bedrails bieden veel verschillende voordelen.