/Waar moet je stopcontacten plaatsen in je nieuwe huis?

Waar moet je stopcontacten plaatsen in je nieuwe huis?

In vergelijking met de verschillende beslissingen die moeten worden genomen bij het bouwen van een nieuw huis, kan een stopcontact gezien worden als een klein (en mogelijk te vergeten) detail. De details zullen echter niet zo klein lijken als je eenmaal in jouw nieuwe huis bent en beseft dat de plaatsing van de stopcontacten niet handig is met jouw meubelplan. Of nog erger, dat er niet genoeg stopcontacten geplaatst zijn.

Daarom zou het plannen van stopcontact locaties een veel hogere prioriteit moeten hebben tijdens de bouwfase. Dit zijn belangrijke plekken om stopcontacten te plaatsen in jouw huis:

Stopcontacten in slaapkamers

Het is het beste om de ruimtes te bestuderen die uiteindelijk slaapkamers zullen worden. Bedenk waar de bedden, dressoirs en ander meubilair geplaatst gaan worden. Overweeg de typische gewoonten in deze kamers; dit zal je helpen om stopcontact punten te plaatsen die aan die behoeften voldoen.

Heb je bijvoorbeeld een stopcontact nodig bij het nachtkastje om je telefoon op te laden, wekkers of een kleine leeslamp? Heeft je slaapkamer een televisie of computer en heb je daarom meer stopcontacten nodig in een gebied?

Elektrische apparatuur in de keuken

Hoewel de keuken de meeste elektrische stroom in één kamer nodig heeft, is het plannen van stopcontacten voor de keuken vrij eenvoudig. Bepaal waar de belangrijkste apparaten (koelkast, oven, vaatwasser) staan. Deze gebieden zullen duurzame gespecialiseerde stopcontacten hebben om de krachtige apparaten te verwerken. In keukens moeten alle stopcontacten die aanrecht oppervlakken bedienen, zijn uitgerust met een aardlekschakelaar.

Bedenk vervolgens welke kleine apparaten je vaak nodig hebt op het aanrecht. Heb je stopcontacten nodig voor een magnetron, broodrooster of koffiezetapparaat? Hebben deze artikelen altijd een stopcontact nodig, of berg je ze liever op en pak je ze er alleen bij als dat nodig is?

Mensen komen samen in de woonkamer

Aangezien de meeste gezinnen het grootste deel van hun tijd doorbrengen in de woonkamer en waar de meeste mensen vrienden en familie ontvangen, is het slim om ervoor te zorgen dat er voldoende stopcontacten beschikbaar zijn. Het verdient aanbeveling om naast een stopcontact in het midden van elke muur ook in alle vier de hoeken van de woonkamer een stopcontact te plaatsen.

Met deze aanbevelingen zal er voldoende stroom zijn voor game consoles, extra verlichting en plaatsen om apparaten zoals stofzuigers aan te sluiten.

Bron: https://nlshop.se.com/