/Welk product past bij mijn haar?

Welk product past bij mijn haar?

Ook mannen willen met hun kapsel een visitekaartje afgeven en er goed uitzien. Om dat te kunnen doen zijn er veel haarproducten man in de handel, die je daarbij een handje kunnen helpen. 

Haarwax
Dit is een product dat over het algemeen een redelijke hold heeft, waardoor het één van de favorieten is. In principe zijn er twee soorten, de wax op waterbasis en de wax op olie basis. De wax op oliebasis, heeft een iets hogere hold.

Klei
Haarklei is een interessant product dat je voor veel verschillende haarstijlen kan gebruiken. Omdat haarklei wat stroevere en droger is dan een gewone wax, wordt het gebruikt door mannen die een hoge hold willen, met een matte afwerking.

Pomade
Een product met kenmerkende eigenschappen. Je kan pomade online vinden en dit product is zowel op waterbasis als op oliebasis te verkrijgen en hebben zo hun eigen kernmerken. De hold van deze pomades kunnen erg uiteenlopen en heeft over het algemeen een hoge glans. De clay pomades zijn hier als enige een uitzondering op. Deze heeft een hogere hold en een matter eindresultaat. 

Gel
Misschien kun je haargel wel een beetje zien als een waterbasis pomade. Het is een relatief nat product en droogt op met een vrij stevige hold. De meeste gels, en zeker de goedkopere gels, zijn geen natuurlijk product en vrij chemisch. Het is daarom aan te raden om iedere dag de gel weer uit je haar te wassen.

Hairpaste
Oftewel haarpasta, maar of die benaming klopt laten we maar even in het midden. Je zou namelijk verwachten dat het een redelijk dikke pasta is, maar deze haarpasta is iets natter dan een haarwax. De hold is ook net even iets minder dan een haarwax.

Haarcrème

Dit product heeft een brede categorie en behoort tot één van de natste haarproducten man. Een haarcrème heeft een lage tot medium hold. De glans van deze haarcrème, kan zowel glans als mat zijn, maar de meeste haarcrèmes zorgen voor een mat resultaat.

Haarpoeder
Styling powder genoemd is één van de nieuwste haarproducten man. Dit poeder is eenvoudig met je handen direct aan te brengen bij de haarwortel en in het haar. Door het haar met je handen te kneden en te modeleren, zorgt het voor een mooie volle look. Net zoals dat je de pomade online kan vinden, is deze poeder net zo simpel te vinden

Haarspray
Is dat niet alleen voor vrouwen? Nee hoor, ook mannen kunnen dit prima gebruiken, om hun kapsel te stijlen en finishen. Een haarspray kan een hold hebben die supersterk is, waardoor je kapsel de hele dag perfect blijft.