/Brillen maken de man

Brillen maken de man

Brillen zijn al lang niet meer puur functioneel, een bril kan ook perfect als accessoire worden gedragen bij een bepaalde outfit. Of je kunt er een opzetten als je serieuzer wilt overkomen bij een sollicitatie of een chic diner. En als je helemaal geen slechte ogen hebt, koop je een bril met glazen zonder sterkte. In veel gevallen betaal je dan alleen voor het montuur! Welke bril je ook kiest, zorg ervoor dat dat ding een beetje bij je past. Wij hebben een paar types op een rijtje gezet en laten je weten welke bril daarbij hoort, want de bril die je draagt zegt wie je bent.

De verleider

Met een bril van Tom Ford ben je een echte charmeur. De monturen van deze modeontwerper en filmregisseur (A Single Man, Nocturnal Animals) – die bekend staat om zijn sensuele modecampagnes – zijn zowel verleidelijk als serieus. Kies voor een exemplaar met een enigszins rond montuur, dan ben je ook nog eens in de mode.

De snelle jongen

Porsche Design is de designstudio van de fabrikant van snelle auto’s en maakt tal van prachtige gadgets en spullen. Denk aan tassen, portemonnees, kleding, horloges en uiteraard brillen. Porsche Design werd opgericht door niemand minder dan Ferdinand Alexander Porsche, de ontwerper van de 911 en de 904. Alle producten ademen de snelheid van deze auto’s. Porsche Design heeft de perfecte bril als je net zo’n snelle jongen bent als Max Verstappen.

De nerd

Als je een geek bent of juist voor een nerdy look gaat bij die sollicitatie of dat zakelijke diner, kies je voor een nerdbril. Geen zorgen, zeker bij dit type bril wordt de term ‘nerd’ gebruikt als geuzennaam. Het staat voor de iconische bril met het dikke, zwarte montuur dat beroemd werd door Buddy Holly. Dit type is merk overstijgend; vrijwel alle fabrikanten bieden brillen aan in deze categorie. Voor een overzicht kun je een kijkje nemen bij Mister Spex. Daar hebben ze een ruime keuze aan geeky, maar ook sportieve brillen. Want misschien pas je beter in onze volgende categorie.

De sportieveling

Als sportieveling draag je een Oakley. Geen discussie mogelijk. Voor sportfanaten en professionals is dit de sportbril pur sang. Als je zonder Oakley aan de start van een schaats- of wielerwedstrijd staat, heb je qua uitstraling al verloren. Dit Californische merk beperkt zich niet tot zonne- en sportbrillen, maar biedt ook – zeer sportieve – brillen aan voor dagelijks gebruik. Als je voor een sportieve look gaat, mag een Oakley niet ontbreken.

De avonturier

Ray-Ban is het zonnebrillenmerk bij uitstek en staat bekend om pilotenbrillen als de Wayfarer en de Aviator. Het Amerikaanse merk maakt ook bijzonder robuuste brillen voor de klassieke avonturier. Met een Ray-Ban kom je sportief en macho, maar ook elegant voor de dag. Dit is voor het type Indiana Jones dat een beetje bijziend is, maar dankzij z’n bril toch die schat uit die Egyptische tombe haalt en tegelijkertijd het hart verovert van die knappe blondine.