/Deze kinderkledingtrends worden populair in deze zomer!

Deze kinderkledingtrends worden populair in deze zomer!

Wanneer je kids precies weten wat ze wel en wat ze vooral niet willen dragen, is het een goed idee om je zo nu en dan eens te verdiepen in de modetrends van het seizoen. Niet alleen kleding voor volwassenen, maar ook kinderkleding volgt tegenwoordig zijn eigen trends en modestromen. Ben je op zoek naar hippe babykleding, of vraag je je af welke trends het deze zomer goed doen? In dit blog behandelen we de hippe trends die de komende zomer overal te zien gaan zijn. Zo zorg je ervoor dat je kids er hartstikke leuk bijlopen dit seizoen!

Sorbet en pastel

Populaire kleuren zijn pastel- en sorbettinten. Dat zijn vrolijke kleuren die niet té fel zijn, maar juist perfect passen bij het zomerweer. Je ziet deze trend terug wanneer je naar de nieuwe collectie van grote merken kijkt, bijvoorbeeld Moodstreet. Kleuren zoals lichtgeel, oranje, lila en salie groen zul je de komende tijd overal terugzien in de kinderkledingwinkels en webshops. Ook zijn asymmetrische prints en designs sterk in de mode. Denk aan broeken met pijpen van verschillende lengtes, of shirts die twee kleuren met elkaar combineren. Niet alleen kinderkleding, maar ook babykleding herken je aan de kleurrijke tinten.

Spijkerstof is weer terug van weggeweest

Spijkerstof is een materiaalsoort die zo nu en dan weer in de mode raakt, en dat is ook in dit seizoen het geval! Stoere spijkerbroeken (die eigenlijk altijd kunnen) en vesten van spijkerstof worden weer volop gedragen. In het bijzonder is ‘destroyed denim’ populair, spijkerstof dat tijdens het productieproces is bewerkt en beschadigd. Denk aan stoere gaten in spijkerbroeken, open knieën of rafelige randen die bewust zo zijn aangebracht. Perfect voor stoere kids die een sterke indruk willen maken! Ook gaat spijkerstof lekker lang mee, waardoor deze kinderkleding perfect is voor kids die graag lekker buitenspelen.

Comfort is ook belangrijk

Voor kids is niet alleen de look en uitstraling van de kleding die ze dragen belangrijk, maar ook hoe lekker de kleding zit. Comfort mag daardoor niet worden vergeten! Let bij het kopen van kinderkleertjes dus goed op de kwaliteit van de items. Daarvoor kun je bij kinderkledingmerken goed terecht. Die letten doorgaans goed op de pasvorm en de kwaliteit van de kleding. Ook is het een goed idee om te letten op de materiaalsoorten waar de kleertjes van gemaakt zijn. In de zomer doen natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen het namelijk goed. Die zijn lekker luchtig en nemen daarnaast ook vocht goed op.