/Disselbak, disselkist of disselbox; de naam maakt geen verschil maar wat wel?

Disselbak, disselkist of disselbox; de naam maakt geen verschil maar wat wel?

Zoek je een plek waar je jouw spanbanden op kan bergen of je disselslot heeft een plekje nodig? Dan is een disselbak de ideale oplossing voor het opbergen van los materiaal. Natuurlijk kan je disselkisten ook afsluiten zodat jouw materiaal niet nat wordt in de regen. Je hebt verschillende disselkisten maar wat je moet weten is dat een aluminium disselbak sterker maar ook wat zwaarder is dan kunststof disselkisten. Jouw voorkeur hangt af van wat je in de disselbak wilt opslaan en wat je voor een disselkist aanhanger wilt spenderen. De aluminium disselkisten zijn ook verkrijgbaar met een geringe hoogte zodat je het voorbord van een plateauwagen nog open kan klappen.

Disselkisten zijn de meest ideale manier om al jouw losse materialen op te bergen!

Kunststof disselkist kopen?

In het assortiment van Aanhangwagendirect vind je verschillende kunststof disselkisten. Iedere disselkist is scherp geprijsd en direct uit voorraad leverbaar. Een voordeel wat een kunststof disselbak aanhanger heeft is dat ze relatief licht zijn en daarom zijn ze ook geschikt om als onderbouw te monteren. De meest populaire onderbouw disselkisten zijn de Stabilo 510x340x300 mm. Deze is ideaal omdat deze aan beide zijden inhammen heeft die gebruikt worden om de disselkist onder de aanhanger van het chassis te monteren. De Stabilo disselkisten worden geleverd met een geïntegreerd slot met daarover een afdekkap die het slot tegen water en vuil beschermd.

Als je opzoek bent naar een waterdichte disselbak, dan adviseert Aanhangwagendirect de Profibox Plus. Deze is gemaakt van kunststof (PP) en IP55 gekeurd. Water heeft tegen deze disselbak geen kans door de overlappende deksel en verhoogde binnenrand. Roestvorming is niet aan de orde omdat alle onderdelen van deze disselkist gemaakt zijn van kunststof.

Opsomming van de voordelen van een kunststof disselbak:

  • Roestbestendig
  • Volledig waterdicht
  • Geschikt om als onderbouw te monteren (Stabilo 510x340x300 mm)

Waarom een aluminium disselbak kopen?

Ook vind je in het assortiment van Aanhangwagendirect een ruim aantal aluminium disselkisten. De aluminium disselkisten zijn supersterk en ze roesten niet. Hierdoor is het opbergen van gereedschap ook ideaal. Je kan bij de meeste aluminium disselkisten ook een hangslot monteren of deze zit er zelfs al ongemonteerd! Door deze optie is jou disselbak goed beveiligd en kan je met een gerust hart jouw gereedschap of bijvoorbeeld je wielklem opbergen. Deze soort wordt vaak op bagagewagens en aanhangwagens gebruikt. Ook zijn deze geschikt om te gebruiken op een boottrailer of vouwwagen. Zo kan je mooi je vakantiespullen opbergen. Aanhangwagendirect heeft aluminium disselkisten in diverse maten, grote, kleine, lage en hoge, op voorraad.

Montage mogelijkheden

Disselkisten die laag zijn hebben uiteraard minder ruimte dan hoge. Maar als je een opklapbare voorklep hebt waar je de disselkist onder weg wilt werken dan raadt Aanhangwagendirect aan om toch een lage disselbak aan te schaffen. Om de afmetingen juist te krijgen is het handig om na te meten hoeveel ruimte er zit tussen het scharnier van de voorklep/laadklep en de bovenkant van de dissel. Om het hele voorbord vrij te houden kan je bij een plateauwagen natuurlijk ervoor kiezen om de disselkisten onder de laadvloer te monteren. Hiervoor gebruik je 4 gats ankerplaten.

Meer informatie over disselkisten?

Weet je nog niet precies welke disselkist geschikt is voor jou? Of twijfel je tussen alle opties die er zijn? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij gaan samen met jou opzoek naar de juiste disselbak en geven je een advies op maat!