/Speelgoedgids voor ouders per leeftijdscategorie

Speelgoedgids voor ouders per leeftijdscategorie

Wanneer je van plan bent om Little Dutch speelgoed kopen, moet je rekening houden met de leeftijd van het kind waarvoor je het speelgoed koopt. Er is specifiek speelgoed dat bedoeld is voor kinderen van de juiste leeftijd. Als je een kind ongepast speelgoed geeft, kan dit tot ongewenste resultaten leiden. Dit is de reden waarom het belangrijk is dat je de speelgoedgids per leeftijd begrijpt voordat je een bepaald stuk speelgoed voor je kinderen koopt.

Het juiste speelgoed voor de juiste leeftijd

Voordat je speelgoed koopt bij Meervoorkinderen, moet je overwegen of het speelgoed geschikt is voor hun leeftijd. Voor 0-12 maanden kan de baby nog niks doen. Omdat het zicht nog steeds wazig is ziet de baby alleen felgekleurd speelgoed. Het is beter om rammelaars, onbreekbare spiegels, activiteitenborden en knuffels of poppen aan te bieden. Voor 1-2 jaar oud zijn baby’s gefascineerd door elk speelgoed dat reageert op hun acties. Het is passend om ze stapelringen, duw- of trekspeelgoed aan te bieden die geluid maken, of eenvoudige en stevige muziekinstrumenten. Kinderen van 2-3 jaar willen doelgerichter spelen. Op deze leeftijd heeft een kind de fijne motoriek die nodig is om een ​​puzzel te voltooien of zelf met blokken te bouwen. Het is het beste om poppen en knuffels, een speelgoedkeuken, ride-on speelgoed en driewielers, muziekinstrumenten en puzzels aan te bieden. Voor 4-5 jaar oud is er een enorme explosie in leervermogen op deze leeftijd, en het is beter om educatief speelgoed te introduceren, zoals knutselspullen en knutselsets, blokken met verschillende vormen, puzzels van grotere complexiteit en actiefiguren.

Belang van bij de leeftijd passend speelgoed

Het belang van leeftijdsgeschiktheid is erg moeilijk te onderschatten als het om speelgoed gaat. Er is specifiek speelgoed dat alleen bedoeld is voor een bepaalde leeftijd. Als je bijvoorbeeld lego geeft aan een kind van één tot twee jaar oud, kan dit verstikkingsgevaar opleveren voor het kind. Lego is niet bedoeld voor kinderen van 3 jaar en jonger. Dit specifieke geval zal bewijzen waarom het aanpassen van de leeftijd een belangrijke factor is bij het kopen van speelgoed voor kinderen.