/Wat is een PTZ camera?
Wat is een PTZ camera?

Wat is een PTZ camera?

De term PTZ camera voorbij zien of horen komen, maar heb je geen idee wat het is? We vertellen je er graag meer over. De afkorting PTZ staat voor Pan Tilt Zoom en is een IP-camera die je kan laten draaien en inzoomen. De beveiligingscamera wordt vaak ingezet op grote bedrijventerreinen om grote situatie in beeld te krijgen. Met één camera kan namelijk al een groot gebied in de gaten worden gehouden. De PTZ kan natuurlijk ook bij je woning thuis worden opgehangen, zowel binnen als buiten. Van plan een PTZ camera aan te schaffen? Bedenk voor jezelf waarvoor je de camera wilt gebruiken en kies aan de hand van jouw wensen de geschikte IP-camera!

180 tot 360 graden draaien

Een mooie en belangrijke functie van de PTZ camera is dat deze 360 graden rond kan draaien. Een PTZ camera kan worden ingesteld op bepaalde punten, aan de hand van deze punten draait de camera zijn rondje. Ziet de camera beweging, dan blijft deze staan. Je plaatst de camera waar je wilt en kunt zo de belangrijkste plekken zowel binnen als buiten je huis in de gaten houden.

Is er beweging en wil je dit beter bekijken, dan kun je gemakkelijk inzoomen. De PTZ camera is voorzien van een hoge kwaliteit waardoor inzoomen de beeldkwaliteit niet belemmerd. Met een PTZ camera kun je jezelf zeker veilig voelen, of je nu wel of niet aanwezig bent.

Te bedienen met je telefoon

Verwacht je op een bepaald moment van de dag bezoek en wil je daar de PTZ camera op gericht hebben, dan is deze door middel van een app op je telefoon te besturen. Zo hoef je niet verschillende camera’s op verschillende punten neer te zetten, maar kun je de PTZ camera laten draaien en inzoomen wanneer jij wilt. Een verdachte situatie, je pakt je telefoon bij de hand en bent meteen op de hoogte!