/Wat je moet weten over elektrische palletwagens
Wat je moet weten over elektrische palletwagens

Wat je moet weten over elektrische palletwagens

Voor beroepen waar het gebruikelijk is om zware goederen te moeten vervoeren, zijn er vaak elektrische palletwagens of elektrische pompwagens aanwezig. Elektrische palletwagens hebben een elektrische motor in het apparaat, waardoor het tillen en vervoeren van de producten    een stuk minder kracht nodig heeft. Het apparaat kan eenvoudig bestuurd worden door de gebruiker en de werklast neemt aanzienlijk af.

Als bedrijf dat werkt met zware goederen, kun je het best een elektrische palletwagen kopen. Niet alleen is dit beter voor de gezondheid van de werknemers, het zorgt ook voor snellere laad- en lostijden en bevordert de werkzaamheden binnen je bedrijf.

De voordelen van elektrische palletwagens

Elektrische palletwagens brengen vele voordelen met zich mee. Zo verhoogt het de ergonomie voor de werknemers binnen het bedrijf. Waar zij eerst zware palletwagens op eigen kracht moeten voorttrekken, gebeurt dit nu zo goed als automatisch.

Dit leidt weer tot een verhoging van de productiviteit binnen een bedrijf, omdat werknemers zich een stuk fijner voelen binnen hun werkomgeving.

Het neemt een enorme last van de schouders van mensen af.

Daarnaast ligt de snelheid waarmee er gewerkt wordt een stuk hoger. Dit is het gevolg van een combinatie tussen de automatisering van de pallets en het feit dat werknemers beter in hun vel zitten.

De soorten elektrische palletwagens

Elektrische palletwagens kunnen diverse eigenschappen bezitten. Zo kan de lengte van de vorken en de afstand hiertussen verschillen. Ook de hefcapaciteit is een belangrijk aspect van de palletwagens. Deze lopen uiteen van 1200 kg tot 2500 kg.

De hoeveelheid keren dat de elektrische palletwagens gebruikt worden, is ook een aandachtspunt. De wagens hebben namelijk een batterijcapaciteit. Hoe hoger deze is, hoe langer en vaker de palletwagens gebruikt kunnen worden.

Diverse batterijen
Iedere elektrische palletwagen komt met een batterij. Deze zijn er in de volgende soorten: lood-zuur, Lithium-Ion, AGM, en Gel. De laatste drie soorten zijn 100% onderhoudsvrij. Lood-zuur batterijen zijn vaak te vinden in zwaardere palletwagens maar moeten daarom regelmatig schoongemaakt te worden. Ook het water van deze pallets moet bijgevuld worden.