/Zo voorkom je dat je brommer gejat wordt

Zo voorkom je dat je brommer gejat wordt

Als je net je eerste brommer gekocht hebt, wil je hier natuurlijk goed op passen. Voor de meeste jongeren is dit een van hun eerste grote aankopen. Om je scooter tegen diefstal te beveiligen kun je een aantal dingen doen.

Bescherm je brommer tegen diefstal:

Ondanks dat je diefstal nooit 100% kunt uitsluiten, kun je toch een aantal maatregelen nemen om je brommer minder aantrekkelijk te maken voor de dief. Dit zijn een aantal tips:

  • Koop een slot dat ART3 gekeurd is, dit is een van de vervelendste sloten voor dieven omdat deze sloten moeilijk zijn te kraken. Zelfs een ervaren boef heeft hier aanzienlijk langer de tijd voor nodig. Een verzekering kan zelfs een hoger eigen risico rekenen als je geen ART3 gekeurd slot gebruikt en je je brommer als gestolen of vermist opgeeft!
  • Kies voor een kettingslot. Dit is een slot waarmee je je brommer aan een ander object kunt vastmaken. Op die manier tilt een boef niet zomaar je brommer op om er vervolgens mee vandoor te gaan.
  • Parkeer je brommer op een drukke plek. Een dief pakt liever een brommer die uit het zicht van andere mensen staat want dan is de kans kleiner dat hij betrapt wordt.
  • Parkeer je brommer onder een lamp als het donker is, zo zet je een dief die je scooter wil jatten in de spotlight en daar houden boeven niet van.
  • Maak gebruik van een alarmsysteem. Mocht een boef dan aan je brommer zitten, dan hoort iedereen dit meteen en zal de boef liever proberen te vluchten.

Maar wat gebeurt er als er toch iets mis gaat?

Je moet als Nederlander sowieso je brommer verzekeren, zonder verzekering mag je de weg niet op. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Helaas ben je met een WA-verzekering niet verzekerd voor diefstal. Je bent met een WA-verzekering alleen verzekerd voor de schade die je aan/bij anderen veroorzaakt. Hierbij geldt ook dat als iemand anders bij jou schade aanricht, je hier ook voor verzekerd bent. Rijd je zelf tegen een paaltje, dan ben je daarvoor met een WA-verzekering niet verzekerd.

Om je brommer voor diefstal en andere schade te verzekeren heb je een allrisk verzekering nodig. Hieronder valt schade die je zelf veroorzaakt, diefstal of schade van andere invloeden van buitenaf zoals het weer. Hierbij zijn ook je gemonteerde accessoires en helm verzekerd. Voor brommers die jonger zijn dan 5 jaar wordt aangeraden om een allrisk verzekering te kiezen omdat de waarde van de brommer nog hoog is.

Verzekering afsluiten

Bij InShared kun je voor een goede prijs een verzekering voor je brommer afsluiten. Je bouwt elk jaar zogeheten schadevrije jaren op. Dit zijn jaren waarin je geen schade meldt aan de verzekeraar, je krijgt elk schadevrij jaar meer korting op je premie. Dit is niet bij elke verzekeraar het geval. Wil je wel schadevrije jaren opbouwen? Dan kun je online al binnen enkele minuten een brommerverzekering afsluiten en beginnen aan je eerste schadevrije jaar!